Rugby live kijken: zo stream je gratis rugby in Nederland (2024)

Klik hier voor een korte samenvatting

Rugby kijken met een VPN: zo doe je dat

In Nederland heeft Ziggo de uitzendrechten van verschillende rugbykampioenschappen. Je kijkt op Ziggo Sport naar de Rugby World Cup, Rugby World Cup Sevens en de HSBC World Rugby Sevens Series.

Heb je geen abonnement op Ziggo? Dan kun je ook gebruikmaken van gratis internationale rugby-streams. Dat doe je als volgt:

  1. Abonneer je op Surfshark VPN.
  2. Download en installeer de VPN-app.
  3. Open de app en log in.
  4. Maak verbinding met het land waar de rugbywedstrijd wordt uitgezonden.
  5. Ga naar de juiste streamingdienst, zoals de BBC iPlayer, ITV of RTE.
  6. Geniet van de wedstrijd!

Van 10 augustus tot 28 september volg je deRugby Championship 2024!

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

Bezoek Surfshark

Lees de rest van dit artikel voor een overzicht van verschillende internationale rugby-streams en de belangrijkste competities.

Rugby live kijken: zo stream je gratis rugby in Nederland (2)

Rugby live kijken in Nederland is niet altijd makkelijk. De sport is hier niet zo populair als in landen als Frankrijk, Engeland, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.

Hierdoor is het voor de Nederlandse fans moeilijk om belangrijke wedstrijden of toernooien te zien zoals de Six Nations of The Rugby Championship. Gelukkig kun je met een VPN wel (gratis) naar rugby kijken. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Online live rugby kijken

In Nederland heeft Ziggo Sport de uitzendrechten van verschillende rugbycompetities. Zo kijk je alle wedstrijden tijdens de Rugby World Cup via Ziggo Sport. Andere competities die door Ziggo Sport worden uitgezonden zijn de Rugby World Cup Sevens en de HSBC World Rugby Sevens Series.

Heb je geen abonnement op Ziggo? Geen probleem. Er zijn namelijk ook verschillende gratis internationale streams van belangrijke rugbywedstrijden. Met een VPN kun je deze internationale streams deblokkeren en overal vandaan kijken.

Hiervoor raden wij Surfshark aan. Deze provider heeft een wereldwijd netwerk aan razendsnelle servers. Daardoor kun je met Surfshark niet alleen genieten van de stream van de BBC, maar kun je ook zonder vertraging of hapering Canadese of Australische rugby-streams volgen.

Tijdelijk krijg je een mooie korting van meer dan 86% op Surfshark. Met de onderstaande button profiteer je meteen van dit aanbod.

Kijk gratis rugby met Surfshark

Stappenplan: Rugby live kijken met een VPN

Streamingdiensten hebben alleen uitzendrechten in een bepaalde regio. Aan de hand van je IP-adres kunnen de sites zien waar je bent. Met een VPN kun je jouw IP-adres veranderen om toch toegang te krijgen tot internationale streams.

Laten we een wedstrijd van de Six Nations Championship en de stream van RTE als voorbeeld nemen.

  1. Abonneer je op een goede VPN-provider. Onze aanrader is Surfshark.
    • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
    • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
    • Goedkoop en veel extra opties

    BezoekSurfshark

  2. Download de VPN-app van de officiële website.
  3. Log in bij de VPN-app.
  4. Maak verbinding met een server in Ierland.
  5. Ga naar de rugby-stream op RTE-website.
  6. Geniet van de wedstrijd!

Op dezelfde manier kun je ook andere streams deblokkeren. Je leest hieronder welke gratis rugby-streams er zijn en in welk land ze beschikbaar zijn. Zo weet je waar je een server moet kiezen.

Waar kun je gratis live rugby kijken?

Rugby is een van de weinige sporten waarbij veel wedstrijden legaal te zien zijn zonder abonnement. Met name in de landen waar rugby groot is, zoals Engeland en Ierland, worden veel wedstrijden gratis live uitgezonden. Je hebt dan alleen een VPN nodig om deze streams te zien.

StreamingserviceWelke rugbytoernooien kijk je?Wat heb je nodig?
BBCWelshe en Schotse wedstrijden, inclusief de Six Nations en de finale van de Rugby League World Cup.Brits IP-adres en een gratis account waarbij je een Britse postcode moet opgeven, zoals E1 6AN.
CBC CanadaRugby Sevens Championships Canadees IP-adres
FranceTVFranse rugbywedstrijden, Six Nations en de Autumn InternationalsFrans IP-adres
ITVHeineken Champions Cup, de Women’s Rugby World Cup en de Six Nations (m.u.v. de Welshe en Schotse wedstrijden)Brits-IP-adres en een gratis account of een advertentievrij premium-account.
Ran.de en Prosiebenmaxx.deDuitse rugbywedstrijden en de Sevens SeriesDuits IP-adres
RTE (Raidió Teilifís Éireann)De Six Nations, United Rugby Championship en verschillende Europese kampioenschappen, waaronder de Heineken Champions Cup.Iers IP-adres
Virgin Media TelevisionDe Six Nation &, Rugby World CupIers IP-adres
The Rugby NetworkJapanse Rugby League, American Major League Rugby en de USA College Rugby ChampionshipsGratis account. Uitzendingen kijk je overal waar er niet al andere zenders met uitzendrechten zijn.

Kijk deze gratis streams met Surfshark

Gratis Six Nations kijken

Het zeslandentoernooi is het belangrijkste rugbytoernooi op het noordelijk halfrond. In dit toernooi spelen Frankrijk, Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Italië sinds 2000 tegen elkaar voor de felbegeerde Championship Trophy.

De Six Nations Championship kijk je helaas niet zomaar in Nederland. Je kunt via Ziggo alleen naar de wedstrijden kijken met het duurste Ziggo Sport Totaal-abonnement. Met een VPN kun je de competitie wel gratis live volgen, als je gebruikmaakt van bijvoorbeeld de stream van RTE, ITV of de BBC iPlayer.

Kijk de Six Nations met Surfshark

Gratis World Rugby Sevens Series kijken

De World Rugby Sevens Series is een toernooi voor de nationale teams. Het seizoen 2023/2024 begon in december in Dubai. De finale vindt in de zomer van 2024 plaats in Madrid.

Je kunt de Sevens Series streamen met de officiële app van de HSBC World Rugby Sevens Series. Deze app is niet beschikbaar in Nederland, maar wel in bijvoorbeeld België, Denemarken en het VK. Met een VPN-verbinding met een server in een van deze landen kun je dus van alle wedstrijden genieten.

Kijk de Sevens Series met Surfshark

Waar kan ik verder live rugby kijken?

Naast de gratis streams zijn er ook verschillende betaalde diensten die rugby uitzenden. Dit zijn de verschillende premium streamingdiensten met rugby:

  • Ziggo Sport. Hier kijk je deRugby World Cup,Rugby World Cup Sevens en de HSBC World Rugby Sevens Series.
  • BTSport. Deze Britse zender zendt dePremiership Rugby, oftewel de Britse rugbycompetitie, uit.
  • Canal+. Op deze Franse zender kijk je naar deSuper Rugby Pacific(voorheen Rugby Super).
  • Peaco*ck. Deze Amerikaanse zender heeft streams van dePremiership Rugby, European Rugby Champions Cup, Six Nations Championship en de World Rugby Sevens.

Als je een abonnement hebt op een van deze diensten, kun je met een VPN overal vandaan toegang krijgen tot de streams.

De beste VPN’s om rugby live te kijken

We hebben een hele hoop VPN’s getest en gereviewd. Op basis van de criteria snelheid, servernetwerk, unblockingmogelijkheden en prijs hebben we een top 5 beste VPN’s voor rugby streamen samengesteld.

Surfshark: live rugby kijken zonder haperingen

Surfshark is een van de allersnelste VPN’s op de markt. Hiermee is het de ideale dienst om sportwedstrijden mee te streamen. Je wilt immers geen minuut missen van een spannende wedstrijd.

Met 3200+ wereldwijde servers kun je heel wat internationale content deblokkeren. Zeker voor een sport als rugby, waarbij je ook Canadese en Australische zenders wilt deblokkeren, is dat wereldwijde netwerk erg belangrijk.

Daar komt bij dat Surfshark op een onbeperkt aantal apparaten te gebruiken is. Of je nu wilt streamen via je smart-tv, je laptop, je tablet of je smartphone: met Surfshark kan dit allemaal tegelijk.

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

Vanaf

€ 2.19

9.0

  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties

BezoekSurfshark

Wil je meer info over deze provider? Lees dan de uitgebreide Surfshark-review. Je kunt de dienst ook zelf uittesten. Dit is helemaal gratis als je gebruikmaakt van Surfsharks 30-dagen geld-terug-garantie.

NordVPN: omzeil VPN-blokkades van sportzenders

NordVPN staat al een hele tijd in de top 5 beste VPN’s en dat is niet voor niets. De VPN heeft niet alleen duizenden snelle VPN-servers verdeeld over de hele wereld, maar ook speciale obfuscated servers, waardoor je VPN-verkeer verborgen blijft. Zo krijg je gegarandeerd toegang tot alle rugby-streams die je wilt kijken.

De servers van NordVPN zijn snel en stabiel. Daardoor kun je ook met deze provider zonder vertragingen sportwedstrijden streamen. Niks zo vervelend als een stream die net voor een try blijft vasthangen!

NordVPN kun je op 5 apparaten gelijktijdig gebruiken. Voor de meeste huishoudens is dat voldoende.

NordVPN

Onze keuze

Aanbieding

Krijg tot 69% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Vanaf

€ 3.99

9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

BezoekNordVPN

Ook NordVPN heeft een geld-terug-garantie van 30 dagen. Hiermee kun je de dienst dus gratis uittesten. Wil je eerst wat meer informatie over de provider? Lees dan onze uitgebreide NordVPN-review.

ProtonVPN: helemaal gratis rugby kijken

Als je helemaal niet wilt betalen voor een VPN, dan is ProtonVPN een goede keuze. In tegenstelling tot andere gratis services loop je namelijk helemaal niet tegen een datalimiet aan. Ook logt ProtonVPN geen gebruiksgegevens om bijvoorbeeld door te verkopen. Hiermee is deze VPN een van de beste gratis VPN’s op de markt.

Het nadeel van ProtonVPN is dat het gratis abonnement alleen servers aanbiedt in Nederland, Japan en Amerika. Je krijgt hiermee dus alleen toegang tot Amerikaanse rugbystreams die te vinden zijn op Peaco*ck (Premiership Rugby, European Rugby Champions Cup, Six Nations Championship, World Rugby Sevens). Deze streamingservice is helaas niet gratis.

Toegang tot VPN-servers in meer dan 70+ landen krijg je bij een betaald ProtonVPN-abonnement. Daarmee kun je wel alle gratis rugbywedstrijden volgen.

ProtonVPN

Aanbieding

Een solide cybersecuritypakket voor slechts €4,99 per maand!

Vanaf

€ 4.99

8.3

  • Sterke encryptie
  • Gespecialiseerde servers
  • Veel opties

BezoekProtonVPN

Een premium abonnement komt met een 30-dagen geld-terug-garantie, waarmee je alle features toch gratis uittest. Wij hebben deze uiteraard ook zelf onderzocht en presenteren de resultaten in onze ProtonVPN-review.

Nederlandse Ereklasse rugby 2023/24

Rugby live kijken: zo stream je gratis rugby in Nederland (7)

Wil jij de Nederlandse Ereklasse volgen? Dat kan! Hoewel de wedstrijden niet op televisie worden uitgezonden, kun je ze online volgen via de livestream op eyecons.com.

Naast Nederlandse wedstrijden kijk je hier ook naar interviews. Ook worden de wedstrijden van het Nederlandse nationale team op Eyecons gestreamd.

Het Nederlandse rugbyseizoen begon in september 2023. De finales zijn in mei 2024.

DatumCompetitiefaseSoort wedstrijd
22 september 2023 – 26 november 20231e fase damesCompetitie
17 december 2023 – 12 mei 20242e fase damesCompetitie
Nog niet bekend – waarschijnlijk mei 2024Finale damesKampioenschap
22 september 2023 – 13 januari 20241e fase herenCompetitie
20 januari 2024 – 4 mei 20242e fase herenKampioenschap
20 januari 2024 – 4 mei 20242e fase herenBeker
18 mei 2024Finale herenBeker
25 mei 2024Finale herenKampioenschap

Internationale Rugby League en Rugby Union competities speelschema 2023/24

Er zijn een hele hoop rugbycompetities in de wereld. In de tabel hieronder zie je de grootste interlandcompetities.

CompetitieDatumDeelnemende landen
European Rugby Champions Cup8 december 2023 – 25 mei 2024Engeland, Frankrijk, Ierland, Schotland, Wales, Zuid-Afrika
World Rugby Sevens Series2 december 2023 – 2 juni 2024 (mannen en vrouwen)Argentinië, Australië, Canada, Fiji, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Samoa, Spanje, Verenigde Staten, Zuid-Afrika
Six Nations Championship (mannen) 2 februari 2024 – 16 maart 2024 Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland, Wales
Rugby Europe Championship (mannen)3 februari – 18 februari 2024 België, Duitsland, Georgië, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje
Rugby Europe Championship

(vrouwen)

3 februari 2024 – 24 februari 2024Nederland, Spanje, Zweden
Six Nations Championship

(vrouwen)

23 maart 2024 – 27 april 2024 Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland, Wales
The Rugby Championship (mannen) 10 augustus – 28 september 2024Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika
World Rugby Pacific Nations Cup23 augustus – 22 september 2024Fiji, Samoa, Tonga, nog extra aan te kondigen landen
Autumn Internationals2 november 2024 – 24 november 2024Engeland, Zuid-Afrika. Nieuw-Zeeland, Australië, Japan
The Rugby Championship (vrouwen)Nog niet bekendNog niet bekend
Rugby World Cup (vrouwen) 22 augustus 2025 – 27 september 2025

Australië, Canada, Engeland, Fiji, Frankrijk, Italië, Japan, Nieuw-Zeeland, Schotland, Wales, Zuid-Afrika

Rugby World Cup (mannen) 1 oktober 2027 – 13 november 2027Argentinië, Australië, Chili, Engeland, Fiji, Frankrijk, Georgië Ierland, Italië, Japan, Namibië, Nieuw-Zeeland, Roemenië, Samoa, Schotland, Tonga, Uruguay, Wales, Zuid-Afrika

Meer sport kijken met een VPN

Een VPN helpt je dus bij het kijken van rugby. Je krijgt zo toegang tot livestreams van allerlei internationale competities en kunt vanuit het buitenland kijken naar Nederlandse uitzendingen.

Een VPN komt ook van pas bij het kijken naar andere sporten. Kijk bijvoorbeeld naar Champions League-wedstrijden met Nederlands commentaar vanaf je vakantieadres. Daarnaast is een VPN handig voor het kijken van de NFL (American Football). Voor de beste gratis streamingdiensten voor sport heb je ook vanuit Nederland een VPN nodig.

Kijk meer sport online met Surfshark

Live rugby kijken: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het kijken naar rugbywedstrijden? Wellicht staat jouw vraag in onze FAQ. Zo niet, kun je deze altijd in de reacties stellen.

Waar kan ik live rugby kijken?

Rugby wordt op vele internationale tv-kanalen en online streamingservices uitgezonden:

  • BBC iPlayer (Verenigd Koninkrijk – gratis)
  • BTSport (Verenigd Koninkrijk – betaald)
  • Canal+ (Frankrijk – betaald)
  • CBC (Canada – gratis)
  • FranceTV (Frankrijk – gratis)
  • Peaco*ck (Amerika – betaald)
  • Prosiebenmaxx.de (Duitsland – gratis)
  • Ran.de (Duitsland – gratis)
  • RTE (Ierland – gratis)
  • The Rugby Network (wereldwijd – gratis)
  • Ziggo Sport (Nederland – betaald)

Waar kijk ik Six Nations?

Six Nations wordt uitgezonden op de volgende kanalen:

  • BBC iPlayer (Verenigd Koninkrijk)
  • FranceTV (Frankrijk)
  • RTE (Ierland)

Deze zenders zijn helaas niet zomaar te bekijken vanuit Nederland. Met een VPN kun je toch toegang krijgen tot deze streams.

Hoelang duurt een rugbywedstrijd?

Rugbywedstrijden duren in totaal 80 minuten. Deze tijd wordt opgedeeld in twee keer 40 minuten. Wil je een keer rugby kijken? Heel veel wedstrijden kun je gratis live streamen.

Kan ik Nederlands rugby kijken?

Ja, Nederland heeft een rugby Ereklasse. Deze competitie wordt niet op tv uitgezonden, maar is online te volgen via eyecons.com. Met een VPN kun je ook veel internationale wedstrijden gratis kijken.

Rugby live kijken: zo stream je gratis rugby in Nederland (8)

David Janssen

Cybersecurity analist

David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO’s en de private sector als cybersecurity- en VPN-deskundige en adviseur.

Meer artikelen uit de sectie Sport

Rugby live kijken: zo stream je gratis rugby in Nederland (9)

Kijk Sifan Hassan op de Olympische Spelen 2024: 10.000 meter en marathon!

9 augustus 2024

Rugby live kijken: zo stream je gratis rugby in Nederland (10)

Kijk Femke Bol op de Olympische Spelen 2024

9 augustus 2024

Rugby live kijken: zo stream je gratis rugby in Nederland (11)

Nederlands elftal mannen: live alle wedstrijden van Oranje kijken

12 juli 2024

Rugby live kijken: zo stream je gratis rugby in Nederland (2024)
Top Articles
Kenosha News from Kenosha, Wisconsin
Kenosha News from Kenosha, Wisconsin
It’s Time to Answer Your Questions About Super Bowl LVII (Published 2023)
Lengua With A Tilde Crossword
Craigslist Monterrey Ca
Es.cvs.com/Otchs/Devoted
How to Type German letters ä, ö, ü and the ß on your Keyboard
Camstreams Download
Whitley County Ky Mugshots Busted
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
6th gen chevy camaro forumCamaro ZL1 Z28 SS LT Camaro forums, news, blog, reviews, wallpapers, pricing – Camaro5.com
Job Shop Hearthside Schedule
Busty Bruce Lee
fort smith farm & garden - craigslist
Youravon Comcom
Simpsons Tapped Out Road To Riches
Beebe Portal Athena
Transfer and Pay with Wells Fargo Online®
Nail Salon Goodman Plaza
Water Days For Modesto Ca
Jellyfin Ps5
Alfie Liebel
Epguides Strange New Worlds
Laveen Modern Dentistry And Orthodontics Laveen Village Az
Naval Academy Baseball Roster
Jeff Nippard Push Pull Program Pdf
Marquette Gas Prices
The Eight of Cups Tarot Card Meaning - The Ultimate Guide
Unreasonable Zen Riddle Crossword
2004 Honda Odyssey Firing Order
35 Boba Tea & Rolled Ice Cream Of Wesley Chapel
140000 Kilometers To Miles
Play 1v1 LOL 66 EZ → UNBLOCKED on 66games.io
Stolen Touches Neva Altaj Read Online Free
Best Weapons For Psyker Darktide
School Tool / School Tool Parent Portal
Bella Thorne Bikini Uncensored
Hazel Moore Boobpedia
Birmingham City Schools Clever Login
5A Division 1 Playoff Bracket
Tricare Dermatologists Near Me
Cleveland Save 25% - Lighthouse Immersive Studios | Buy Tickets
15 Best Places to Visit in the Northeast During Summer
Boyfriends Extra Chapter 6
Take Me To The Closest Ups
Workday Latech Edu
Stoughton Commuter Rail Schedule
Aaca Not Mine
Autozone Battery Hold Down
What Responsibilities Are Listed In Duties 2 3 And 4
The Ultimate Guide To 5 Movierulz. Com: Exploring The World Of Online Movies
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5815

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.